Buz Lazer Epi̇lasyon Gerçekleri̇.. Si̇z Lazer Epi̇lasyon Yaptırdığınıza Emi̇nmi̇si̇ni̇z??
Buradasınız: Anasayfa / Blog
21 Kasım 2021, Pazar
BUZ LAZER EPİLASYON GERÇEKLERİ.. Siz Lazer Epilasyon Yaptırdığınıza Eminmisiniz??
Bİliyoruz... Lazer Epilasyonla ilgili çok şey okudunuz, Çok şey duydunuz.. Aklınız Çok Karıştı 12-15 Seans Epilasyon hizmeti aldınız ..Ancak sonuç alamadınız..Hatta Tüyleriniz.. Daha çok çoğaldı..
BUZ LAZER EPİLASYON GERÇEKLERİ..          Siz Lazer Epilasyon Yaptırdığınıza Eminmisiniz??

EN YAYGIN LAZER EPLASYON HATALARI

1- Lazer epilasyon seanslarını tamamlamadınız

Vücudumuz, anajen (büyüme aşaması), telojen (dinlenme aşaması) ve katajen (geçiş aşaması) aşamalarından oluşan bir kıl büyüme döngüsüne sahiptir. Her kılın herhangi bir zamanda farklı bir büyüme aşamasında olması mümkündür. Lazer ışını sadece büyüme aşamasındaki kıl folikülünü tahrip eder, bu nedenle hastaların birden fazla seans alması lazer epilasyonun etkili olabilmesi açısından en önemli unsurdur. Böylece, tedavi alanındaki her kıl folikülünün hedeflenmesi ve tahrip edilmesi sağlanır. Kıl büyüme döngüsünün tam olarak tamamlanması yaklaşık altı hafta sürer. Bu nedenle vücut için seans araları minimum altı hafta olmalıdır. Yüz kılları daha çabuk büyüdüğü için seans aralığı dört- beş hafta olabilir. Lazer epilasyonda en iyi sonuçları elde etmek için ortalama 8 seans gerekir. Uygulama yaptırdığınız klinik, kıl ve cilt yapınıza göre planlanmış bir program sunar. Bu programa bağlı kalmanız önemlidir. Aksi takdirde istenilen düzeyde sonuç alamayabilirsiniz.

 

2 - Tıraş olmayı unuttunuz

Lazer epilasyondan önce, uygulama yapılacak alan kıllarından tamamen temizlenmelidir. Neden? Çünkü; vücuttaki herhangi bir kıl, cildin aşırı ısınmasına ve yanmasına neden olabilir. Bu nedenle seans öncesinde mutlaka tıraş olmanız önemlidir; ağda veya kılları kökünden koparacak diğer işlemler asla uygulanmamalıdır. Ağda yaptığınızda veya cımbız kullandığınızda, kıl kökünü cildinizin altından çekiyorsunuz. Oysa lazer ışınının kıl köklerini tahrip edebilmesi için kıl köklerine ihtiyacınız var. Lazer ışını kıl köklerinde kalıcı hasar bırakır ve o kökten bir daha kıl uzamaz.

Buz Lazer epilasyondan bir gün önce, uygulama yapılacak alanın tıraşlanması gerektiği unutulmamalıdır.

3- Güneşten korunmadınız

Lazer epilasyon, kıl köklerinde kalıcı hasar yaratmak için konsantre ışık kullanır. Bu nedenle yakın zamanda güneşe maruz kalmak hiperpigmentasyona (koyu renkli leke), hipopigmentasyona (beyaz leke), yara izine veya yanmaya neden olabilir. Lazer epilasyondan önce ve sonra güneşten kaçınmak gerekir. Geleneksel birçok lazer epilasyon yöntemi bronz tene uygulanmaz, cilt renginin açılması için minimum bir ay kadar beklemek gerekir. Lazer epilasyondan sonra da cildi güneşten korumak çok önemlidir. Bu amaçla güneşe çıkarken mutlaka SPF 30 veya üzeri bir güneş kremi kullanılmalıdır.

Buz Lazer, bronz ten dahil tüm cilt tiplerinin lazer epilasyonunda FDA onayına sahiptir. Güneşlendikten bir hafta sonra Buz Lazer yapılabilmektedir. Yaz aylarında da yanık riski olmadan lazer epilasyon imkanı sunan Buz Lazer, önemli bir avantaj sağlamaktadır.

 

4- Kullandığınız ilaçları belirtmediniz

Bazı ilaçların ciltte renk değişimine, lekeye neden olduğunu biliyor muydunuz? Bu nedenle lazer epilasyondan önce ilaç listenizi gözden geçirmeniz önemlidir. Uygulama kliniğinde kullandığınız ilaçlar sorulacaktır. Bu soruya eksiksiz cevap vermeniz gerekir. Bazı antibiyotikler ciltte lekelenmeye neden olabilir. Roaccutan gibi isotretinoin etken maddesi içeren ilaçlar da cilt kuruluğuna neden olur. Dolayısıyla kullandığınız ilaçları belirtmeniz çok önemlidir.

5- Makyajınızı temizlemediniz

Yüzünüze lazer epilasyon yaptırmadan önce makyaj yapmamalısınız, yüzünüzde makyaj varsa da iyice temizlemeniz gerekir. Ciltte makyaj olduğunda lazer cildi yakabilir veya ciltte uzun süre kalan koyu renkli lekelere neden olabilir. Ayrıca, lazer epilasyondan önce parfüm kullanımından da kaçınmak gerekir. Parfümdeki alkol cildi tahriş edebilir.

6- Uygulama sonrası kurallara uymadınız

Lazer epilasyon cerrahi bir uygulama değildir, uygulamadan sonra iyileşme süresi gerektirmez. Ancak buna rağmen uygulamadan sonra uymanız gereken bazı kurallar vardır. Yukarıda belirtildiği gibi mutlaka SPF 30 veya üzeri güneş kremi kullanmak gerekir. Uygulamadan sonraki bir hafta süresince hamam, sauna, jakuzi, buhar odası gibi ısı veren uygulamalardan da kaçınmak gerekir. Aksi takdirde lazer epilasyondan sonra zaten hassas olan cildiniz tahriş olabilir. Kese, peeling gibi işlemler de bir hafta boyunca yapılmamalıdır.

7- Ucuz teknoloji veya sahte lazer cihazı kullana bir merkezde uygulama yaptırdınız

Günümüzde o kadar fazla lazer epilasyon merkezi var ki, bu durum doğal olarak lazer epilasyon yaptıracak kişilerin kafasının karışmasına neden oluyor. Sosyal medyada yüzde yüz bitiş garantisi veren merkezlere, en son teknoloji olduğunu iddia eden merkezlere kısaca çok fazla bilgi kirliliğine rastlamak mümkün. Peki, lazer epilasyon merkezi seçerken neye dikkat etmek gerekir? Öncelikle, kliniğe hangi lazer epilasyon cihazını kullandıklarını sormak akıllıca olacaktır. Lazer epilasyon cihazının FDA onayının olması ve ÜTS sistemine kayıtlı tıbbi cihaz olması güvenlik açısından önemlidir. Klinik olarak kanıtlanmış etkilere sahip, güvenli ve yüksek profilli bir lazer firması tarafından üretilmiş olması da aranacak kriterler arasında olmalıdır

Etiketler
buz lazer
buz lazer epilasyon
antalya buz lazer epilasyon
antalyanın en iyi güzellik merkezi
antalya lazer epilasyon
antalya güzellik salonu
antalyanın en iyi güzellik salonu hangisi
antalya'nın en iyi güzellik salonu
Detaylı Bilgi İçin Bizi Arayın